Проверката е това, което ще докаже какво точно се е 

...
</TD
>Проверката е това, което ще докаже какво точно се е 
Коментари Харесай

Явор Нотев за акцията на полицията в Пловдив: Безкрайно неприятно и скандално като резултат

Проверката е това, което ще потвърди какво тъкмо се е  случило в пловдивската дискотека. Не се колебая, че по този начин ще има. Това каза в предаването " България, Европа и светът " на " Фокус "   Явор Нотев, топ юрист по престъпни каузи в България. Безкрайно неприятно и скандално е като резултат, само че една добре предпазена позиция от страна на тези, които са го направили, може би ще успокои обществото, добави той. 

По думите му, за такова едно посегателство спрямо личността на посетителите на дискотеката има специфични правила и те са направени по този начин, че да звучат за оправдаване на тези дейности, които в чистия си смисъл са неприемливи.

" Като че ли става дума в действителност за едно посягане. От друга страна, когато има сигнал, че се чака разобличаване и попречване на едно тежко закононарушение този прийом е позволен, сподели Нотев. Законът се е погрижил да минимизира съответните вреди като е сложим официални условия за метода на осъществяване на този обиск. Той може да бъде бъде извършен от лице от същия пол и да не уронва достолепието на лицето, да не се дава гласност и упования за незаконен резултат и ред други такива.

Но дали в действителност е нарушен закона по тази деликатна тема, ще може да се даде отговор след съответна инспекция.

Според Нотев, количеството открити наркотици като че ли не може да оправдае такива действия на полицията.  Трябва да бъде проверено спазени ли са ред правила, с цел да се доближи до истината за законосъобразност на действията на полицията, разясни още юристът.

Петя КУЗЕВА
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР